Vi på Förlaget Gabor & Perski vill ge ut böcker som främjar dialogen mellan och inom människor. Litterära böcker, böcker om bilder, böcker om hälsa. Böcker som speglar samtalen, upptäckterna som sker i tysthet, den ensamma människans del i den stora helheten, äventyret i att finnas till. Vi vill belysa, fördjupa och gestalta de tidlösa existensvillkorens ständigt skiftande kontext. Vår ogrundade men orubbliga tro är att konsten, litteraturen och vetenskapen tillsammans kan förändra världen.


Vi som driver förlaget är Karl Gabor, Aleksander Perski och Kerstin Perski.

Karl Gabor har över trettio års erfarenhet som fotograf och art director. (Se vidare gabor.se)

Aleksander Perski är chef för Stressmottagningen som är knutet till och samarbetar med forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm. Han har skrivit flera populär­vetenskapliga böcker om stress och utbrändhet. (Se vidare www.stressmottagningen.org)

Kerstin Perski är verksam som dramatiker, librettist, författare och frilansande dramaturg sedan 1987. Hennes pjäser och operor har genom åren satts upp av såväl institutionsteatrar och operahus samt fria grupper, både i Sverige och internationellt. (Se vidare www.kerstin-perski.se)

Förlaget för bilder, litteratur och vetenskap.
info@gabor-perski.semailto:info@gabor-perski.seshapeimage_4_link_0