Kerstin Perski har varit verksam som dramatiker, librettist, författare och frilansande dramaturg sedan 1987. Hennes pjäser och operor har genom åren satts upp av såväl institutionsteatrar/operahus som av fria grupper, både i Sverige och internationellt. Romandebuterade med Glasdörren i augusti 03. Arbetar för närvarande på libretti till två nya operor för Kungliga Operan i Stockholm (Tonsättare: Karin Rehnqvist) respektive Göteborgsoperan (Tonsättare: Hans Gefors).

Ett nervvrak som blir terapeut åt sin terapeut.

En yrkesmördare som håller på att bli utkonkurrerad av en yngre och vackrare.

En datoriserad geisha som nästlar sig in i en familjs innersta...


För ett ögonblick möter vi dem innan de och vi vinglar vidare. I berättelserna som ingår i ”Engångsvarelser” gör Kerstin Perski några nedslag i vår motsägelsefulla samtid. Via situationer som rör sig mellan det absurda och det vardagliga, gestaltas den enskilda människans försök, motstånd, olust eller ibland bara vilsenhet inför att leva i en tid där det gäller att förvandla sig till ett användbart ting bland andra.


Kerstin Perski är dramatiker, librettist och författare. Med samlingen ”Engångsvarelser” vill hon slå ett slag för novellkonsten.


ISBN 978-91-979643-0-2     

Förlaget för bilder, litteratur och vetenskap.
info@gabor-perski.semailto:info@gabor-perski.seshapeimage_1_link_0

FOTO KARL GABOR